מקרה בוחן 1 – סיפורם של פנטה וטגאו


"לפעמים אתה לא צריך רק עורך דין, אתה צריך לוחם צדק, אתה צריך בן אדם"

תוכן עניינים

כדי להבין את הקשיים הכרוכים בו והתמודדות הנדרשת מול משרד הפנים נספר במאמר זה על פנטה וטגאו, זוג נשוי אשר הגיע למשרדי לאחר שנדחתה בקשתה של פנטה להזמין את בעלה לארץ.

בני הזוג לוו על ידי עו"ד אשר הגישה בשמה של פנטה בקשה בליווי המסמכים הנדרשים.

לאחר הבקשה, שכללה מסמכים דלים בלבד נערך לבני הזוג ראיון, אשר עלו בו סתירות בתשובותיהם של בני הזוג.

אך לפני שנגיע לסוף, צריך לחזור להתחלה.

הסדרת מעמד בן זוג זר – תחילת הסיפור

פנטה היא אזרחית ישראלית ממוצא אתיופי. כשנסעה לביקור משפחתי באתיופיה, פגשה במקרה את טגאו. השניים התאהבו מייד, בילו יחדיו את המשך חופשתה של פנטה באתיופיה, ואפילו שמרו על קשר טלפוני קרוב כשהיא שבה לישראל.

לאחר מספר חודשים שהשניים ניהלו מערכת יחסים מרחוק, נסעה פנטה בשנית לאתיופיה כדי לבלות עם אהובה. בזמן הביקור שלה החליטו השניים להינשא בטקס מסורתי שנערך לצד משפחתו של טגאו.

עם חזרתה ארצה הגישה פנטה למשרד הפנים בקשה להזמנת בעלה עבור הסדרת מעמד בן זוג זר בישראל מכוח נישואין, לאחר הגשת המסמכים זומנו בני הזוג לריאיון סימולטני לבחינת כנות הקשר בינהם, כאשר פנטה התראיינה בישראל, ואילו טגאו בשגרירות באדיס אבבה.

למחרת הריאיון התקבלה החלטת משרד הפנים שדחתה את בקשתם תחת הנימוק שהזוגיות בין השניים אינה אותנטית לאור סתירות בתשובותיהם לראיונות שנערכו ופער הגילאים בינהם.

פנטה אשר חיכתה לבעלה בכליון עיניים פנתה לעו"ד שתסייע להם בהגשת ערר פנימי על ההחלטה, אך כיוון שזו לא התמחתה בדיני ההגירה הוגש ערר אשר לא הציג די ראיות לכך שהקשר בין השניים הוא כן ואותנטי והערר הפנימי נדחה.

סיוע של עורך דין מומחה

פנטה הגיעה למשרדי שבורת לב ומיואשת. בשלב זה היא המתינה לבעלה משך חודשים ארוכים וחלומה להקים איתו משפחה ולהביא ילדים הלך והתרחק ממנה.

הסברתי כי עליהם להגיש ערר לבית הדין לעררים. בשלב הראשון בדקנו מה הוגש למשרד הפנים והתחלנו לאסוף שיחות, תמונות, כרטיסי טיסה, קבלות ממלונות בהם התארחו ועוד שלל ראיות לכנות הקשר שבמקרה הזה היו בשפע.

בערר לבית הדין טענו טענות מתחום המשפט המנהלי באשר למשקל הנכון שיש לייחס לסתירות המינוריות בהשוואה לשלל הראיות האחרות, הסברנו את הסתירות האמורות שהיו ניתנות ליישוב בקלות יתרה, הפנינו לפסיקה רלוונטית ולראיות הנוספות המעידות על קשר כן חם ואוהב, וכן טענו בהרחבה על הפגיעה החריפה בזכותה של פנטה למשפחה.

עוד לפני שנערך דיון בערר ביקש משרד הפנים למחוק את ההליך ולהחזיר את העניין לבחינה מחודשת אצלו. ראיון נוסף נערך לבני הזוג ולאחר מכן התקבלה החלטה המתירה לטגאו להכנס לישראל.

טיפים שימושיים

עד כאן סיפורם של פנטה וטגאו. וכעת למספר טיפים שימושיים שיכולים להשפיע על כל הליך להסדרת מעמד:

  • ראשית, אין דבר כזה יותר מידי מסמכים. חשוב מאד לצרף לבקשה כמה שיותר מסמכים המעידים על כנות הקשר.
  • טיפ נוסף – כאשר בוחרים עורך דין לצורך ליווי בהליך הסדרת מעמד בישראל וודאו כי בחרתם באדם המכיר את הנהלים, את הפסיקה ואת הלשכות השונות.
  • את הערר לבית הדין לעררים יש לתמוך בתצהיר. כאשר אחד מבני הזוג שוהה מחוץ לישראל, יש להחתימו על תצהיר בשגרירות ישראל במדינת מוצאו.

לעתים ליווי משפטי נכון בשלב מוקדם מאד בהליך יכול להיות ההבדל בין הליך משפטי ארוך ויקר ובין הליך מהיר ומסודר.

מידע אודות הליך הסדרת מעמד לבן זוג זר בישראל נמצא ברשת בשפע (לקריאה על ההליך ושלביו לחץ כאן).

אתם מוזמנים להשאיר פרטים בתחתית העמוד, ולקבל ייעוץ ללא התחייבות.

דילוג לתוכן