עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל ונהירת העובדים הזרים החוצה מהמדינה התבררה התמונה: מדינת ישראל נשענת, זקוקה ותלויה בעובדים זרים בתחומי עבודה שונים אשר אזרחים ישראלים לא מעוניינים להשתלב בהם.
נכון לחודש יוני 2024 ישנם 136,938 עובדים זרים חוקיים המועסקים בישראל כדין. רוב העובדים הזרים בישראל מועסקים בתחום הסיעוד הביתי, החקלאות והבניין. לצד הענפים העיקריים הללו מועסקים עובדים זרים אף במוסדות הסיעוד, במלונאות, בתעשיה, בטכנולוגיה, במסעדנות וכמומחים זרים בתחומים נוספים.
לצד אותם עובדים, אשר הגיעו לארץ באשרת עבודה ישנה קבוצה נוספת של עובדים זרים – עובדים המחזיקים באשרת שהייה בישראל. בתוך קבוצה זו נמצאים מבקשי המקלט והפליטים, אזרחים זרים שהם בני זוג לאזרחים ישראלים ועוד.
אשרת שהיה ועבודה לעובד הזר
תנאי הכרחי ראשון להעסקת עובד זר הוא שיחזיק בידיו אשרת עבודה ושהיה בתוקף. על אשרת העבודה ייכתב התחום בו העובד מורשה לעבוד, וזה יוכל לעסוק בתחום זה בלבד. כך עובד בעל אשרת עבודה בתחום הסיעוד לא יוכל לעסוק בתחום החקלאות, ולהפך.
אשרת העבודה והשהייה ניתנת לרוב לתוקף של שנה אחת בלבד, ויש לדאוג לחידושה מידי שנה מול רשות האוכלוסין וההגירה, עד ל- 63 חודשים מיום הכניסה לישראל. לכלל זה יש חריגים לדוגמא בתחום הסיעוד וכן בעניינם של מומחים זרים.
כפי שאמרנו ישנה קבוצה נוספת המחזיקה באשרת שהיה בישראל ואשר מכוחה ניתן להם לעבוד בארץ. בתוך הקבוצה האמורה. אלה אינם עובדים זרים "קלאסיים" זאת מאחר שאשרתם לא ניתנה להם למטרת עבודה בארץ, אך היא בהחלט מאפשרת עבודה כזאת.
היתר ההעסקה
התנאי השני להעסקת עובד זר הוא היתר העסקה בתוקף למעסיק הישראלי. בדומה לאשרת העבודה, אף על ההיתר מצוין תחום ההעסקה הספציפי לגביו הוא ניתן.
קבלת ההיתר נעשית מול מינהל עובדים זרים ברשות האוכלוסין וההגירה והוא שונה בין תחומי ההעסקה. כך לדוגמא – בתחום הסיעוד ישנו ממשק בין רשות האוכלוסין ובין המוסד לביטוח לאומי בבירור הזדקקותו של המטופל הסיעודי להיתר המאפשר לו העסקת עובד זר בתחום הסיעוד. בתחום הבניין ניתן ההיתר לחברות ייעודיות הזוכות לרשיון 'תאגיד בניין'. לאחר קבלת רשיון תאגיד ניתנים היתרים בהתאם לבקשת התאגיד, למינימום הקבוע בהחלטות הרשות, לערבויות המועמדות על ידי התאגיד ועוד משתנים נוספים.
אשר להעסקת הקבוצה השניה – המחזיקה באשרת שהייה ועבודה שאינה מוגבלת, לא ידרש היתר העסקה על מנת להעסיק את אותם עובדים, אך נמליץ לוודא כי אכן מותרת העסקתם וכי אשרתם בתוקף.
עורך דין המתמחה בענייני עובדים זרים יוכל לסייע בבדיקת חוקיות ההעסקה, בהנפקת היתר או רשיון תאגיד ולסייע בצליחת הדרישות הבירוקרטיות הכרוכות.
העסקת עובדים זרים- זכויות, חובות וליווי משפטי
לאחר שניתן ההיתר והחלה ההעסקה עולה עניין נוסף והוא – תנאי העסקתם של עובדים זרים במישור זכויות העבודה. עובדים זרים שמועסקים בישראל זכאים לזכויות סוציאליות כפי שזכאי כל עובד ישראלי לפי דין. בין היתר יש לעמוד בדרישות שכר שאינו נמוך משכר המינימום, דמי חגים, תשלום על עבודה ביום המנוחה השבועי, דמי חופשה והבראה, תשלום גמל ופיצויי פיטורין וכן הודעה מוקדמת. חלק מהענפים, דוגמת ענף הבניין, אף כפופים לצווי הרחבה המקנים לעובדים זכאות להטבות נוספות כגון קרן השתלמות.
יתרה מזאת, לא פעם על מעסיק מוטלות חובות נוספות, אשר לא היו חלות עליו לו היה מעסיק עובד ישראלי. כך נדרש לספק לעובד הזר מקום מחייה נאות, ואם מדובר בענף הסיעוד הביתי יהיה מחויב לשכנו בביתו ולהעסיקו במשרה מלאה. כמו כן מחוייבים כלל המעסיקים המעסיקים עובדים זרים לרכוש להם ביטוח רפואי לעובדים זרים.
בין היתר עורך דין עובדים זרים יוכל לנסח חוזה העסקה הכולל את כלל הזכויות להן זכאי העובד הזר לפי דין בתחום זה, לייעץ מפעם לפעם בדבר אירועים יוצאי דופן בהעסקה, ואף לסייע בהכנת תחשיב סיום העסקה ומכתב סילוק הכולל את מלוא הזכויות להן זכאי העובד כדין.
הקלות מלחמת חרבות ברזל
מלחמת חרבות ברזל הביאה לבריחתם של רבים מן העובדים הזרים ששהו בישראל, ואף האטה את קצב הגעתם ארצה. מעסיקים בענפי העובדים הזרים מדווחים על מחסור ניכר בעובדים ומשכך רשות האוכלוסין וההגירה פרסמה מספר הקלות למעסיקים.
כך בענף הסיעוד הביתי פרסמה רשות האוכלוסין וההגירה על היעדר אכיפה נגד עובדים זרים לא חוקיים ששוהים בארץ פחות מ-13 שנים, ככל שהוגשה בקשה הומניטרית בעניינם ונדחתה.
בדומה הוקלו אף התנאים להבאת עובדים זרים בענף הבניין וניתנה אפשרת להביא עובדים אף שלא דרך ההסכמים הבילאטרליים בנוהל מזורז וכן הבאת עובדים ללא מבחנים מעשיים.
אני מזמינה אתכם להשאיר פרטים בתחתית העמוד לצורך שיחת ייעוץ ללא התחייבות.